Hoe leveren we Modiam?

De oplossing voor uw puzzel

Hoe leveren we Modiam? De oplossing voor uw puzzel. Op basis van de solide IAM-software van Micro Focus hebben we een modulaire oplossing gerealiseerd die nauw aansluit bij de IAM-puzzelstukjes zoals hier beschreven: Modiam. Afhankelijk van de behoefte van uw organisatie kan deze oplossing module voor module de technische invulling geven aan de voor u relevante puzzelstukjes. Modiam bestaat uit de volgende producten met bijbehorende diensten:

  • IDaaS Modulair: Identity Management as a Service
  • AMaaS Modulair: Access Management as a Service

IDaaS Modulair: Identity Registration & Management

De IDaaS Identity Managementoplossing van Modiam zorgt ervoor dat alle informatie met betrekking tot identiteiten binnen uw organisatie zijn gekoppeld. Het geautomatiseerd ontsluiten en verrijken van deze informatie zorgt voor tijd- en kostenbesparing. Bovendien verbetert dit de kwaliteit en controleerbaarheid. Medewerkers geven op één plek hun gegevens door en krijgen daarop op het juiste moment toegang tot de juiste applicaties. Dat bespaart tijd voor de IT-afdeling én de medewerkers. Identity Management is essentieel voor:

  • Veiligheid: met Identity Management kunt u alle identiteiten binnen uw organisatie beheren geautomatiseerd bewaken wie toegang heeft tot welke informatie.
  • Efficiency: Het overzetten van gegevens van personen naar verschillende systemen is verleden tijd. Nu hoeft u identiteiten maar één keer in te voeren, bijvoorbeeld in het in het HR-systeem. Resultaat is minder kans op fouten én een grote tijdsbesparing.
  • Inzicht: met Identity Management is er een uitstekende monitoringservice beschikbaar. Zo wordt duidelijk wie gebruik maakt van belangrijke bedrijfsapplicaties. U kunt direct actie ondernemen als er gevaar dreigt.
  • Schaalbaarheid: Identity Management is niet aan bepaalde systemen voorbehouden, in tegendeel, alle systemen kunnen modulair worden gekoppeld.

AMaaS Modulair: Access Management

Op welke wijze en vanaf welke locaties krijgen personen toegang tot uw informatiesystemen? Het gaat om het beschermen van uw gevoelige en vertrouwelijke gegevens. U waakt ervoor dat deze niet door vergissingen, verlies of diefstal in de verkeerde handen komen. Ook wet en regelgeving eisen dat u de toegang tot uw informatiesystemen aantoonbaar regelt. Dit zijn allemaal uitdagingen en vragen waarop de AMaaS modulair antwoord geeft! Wat doet de AMaaS nu precies?

  • AMaaS biedt een veilige toegang tot alle interne en externe applicaties via één web-interface die volledig is afgestemd op uw huisstijl. Access Manager is snel, veilig en makkelijk beheerbaar, altijd toegankelijk en op elk apparaat of device beschikbaar.
  • Dankzij Single Sign-on hoeft een gebruiker maar één keer in te loggen om toegang de krijgen tot applicaties en gegevens die bij zijn of haar functie horen.
  • De Access Manager-oplossing biedt alle mogelijke vormen van authenticatie, zoals response cards, hard- en software tokens, smartcards, usb tokens en SMS.

As a Service

Modiam biedt identity management en access management ‘as a service’. Dit houdt in dat u IDM en AM krijgt als water uit de kraan. Capitar zorgt ervoor dat de watertoevoer continu is, flexibel toe- of afneemt en schoon blijft. Het op deze wijze aanbieden is een belangrijk kenmerk van Modiam. De achterliggende techniek is uitermate specifiek en vraagt dagelijks aandacht van specialisten. Om ervoor te zorgen dat uw IAM-systeem optimaal werkt, bieden we een totaalpakket dat bestaat uit: support, beheer, monitoring en informeren.