Identity Administration

Verificatie is de eerste stap

IdAdm puzzel

Het begin van identity trust (zie onze visie: visie op security) is het betrouwbaar vastleggen van de identiteiten die toegang nodig hebben tot uw informatie en informatiesystemen.

Registration

In grote lijnen zijn er twee manieren waarop digitale identiteiten worden geregistreerd; uit een bronsysteem of via een registratieportaal. Van belang is dat er, in kader van privacywetgeving, niet meer informatie wordt vastgelegd dan noodzakelijk is om toegang te kunnen verlenen. Maar ook dat niet te weinig informatie wordt vastgelegd om risico’s en betrouwbaarheid te kunnen inschatten.

Vetting services

Een van de vraagstukken is hoe de identiteit met voldoende betrouwbaarheid te koppelen aan een natuurlijk persoon. Voor het meest voorkomende bronsysteem, de personeelsadministratie, is dat meestal geregeld via de aanname procedure, waar een nieuwe medewerker zich identificeert. Maar wat te doen als de nieuwe persoon op grote afstand leeft en niet langs kan komen? Daarvoor zijn verschillende ‘remote vetting’ oplossingen met elk een verschillend betrouwbaarheid. Van verificatie via een video-verbinding tot fysiek langs gaan op het adres. Wat u het best past is afhankelijk van het risico dat uw organisatie bereid is te lopen.

terug naar Modiam